Partnerevent 6 februari 2023: ‘bridging the gap and the power of employee volunteering’ met Chris Jarvis

Een van de leukste sprekers ter wereld hadden we op 6 februari in Eindhoven. Speciaal voor Samen voor Eindhoven sprak Chris Jarvis tijdens een interactieve sessie tijdens ons jaarlijkse event voor onze betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties. Chris Jarvis ontwikkelde op basis van wetenschappelijke inzichten een innovatieve kijk op hoe bedrijfsvrijwilligerswerk de wereld positief beïnvloedt. Niet alleen doordat de vrijwilliger iets geeft aan een ander, maar vooral omdat het de vrijwilliger zélf verrijkt. 

 

Bridging the gap; het event van ontmoeting & verbinding

Als internationaal expert op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk nam Chris onze genodigden op enthousiaste wijze mee langs de 5 principes voor succesvolle en impactvolle medewerkersvrijwilligersprogramma’s. 

Wij danken Chris maar ook Marije Rhebergen, Head of Sustainability van DLL voor het door het delen van verhalen en ervaringen hoe je bedrijfsvrijwilligerswerk ofwel employee volunteering (verder) organiseert en medewerkers meeneemt in jouw maatschappelijke betrokkenheid. 

Bekijk hier alle foto’s van fotograaf Nina Crebas.

TEDx Chris Jarvis: design employee volunteer experiences

In deze TedTalk van Chris Jarvis legt hij uit waarom mensen graag anderen willen helpen en hoe je via medewerkersvrijwilligerswerk een betere wereld kan creëren waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Waarom willen we anderen helpen? Hierom: het geeft ons gelukshormonen en de drive om te helpen komt vanuit empathie: het vermogen je in te leven. Van nature willen we vooral mensen helpen die in sociaal opzicht op ons lijken, onze ‘in-group’. Met medewerkersvrijwilligerswerk kun je juist zorgen dat mensen ook kennismaken met de out-group: personen en groepen met wie ze minder snel in contact komen. Op die manier, en dit is wetenschappelijk aan te tonen, kun je empathie verbreden.