Partnerevent 6 februari 2023: ‘bridging the gap and the power of employee volunteering’ met Chris Jarvis

Een van de leukste sprekers ter wereld komt naar Nederland. Speciaal voor Samen voor Eindhoven spreekt Chris Jarvis tijdens een interactieve sessie tijdens ons jaarlijkse event op 6 februari 2023 voor onze betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties. Chris Jarvis ontwikkelde op basis van wetenschappelijke inzichten een innovatieve kijk op hoe bedrijfsvrijwilligerswerk de wereld positief beïnvloedt. Niet alleen doordat de vrijwilliger iets geeft aan een ander, maar vooral omdat het de vrijwilliger zélf verrijkt. 

Bridging the gap; het event van ontmoeting & verbinding!

Als internationaal expert op het gebied van medewerkersvrijwilligerswerk neemt Chris je op enthousiaste wijze mee langs de 5 principes voor succesvolle en impactvolle medewerkersvrijwilligersprogramma’s. Na afloop heb je gegarandeerd zin om hiermee verder aan de slag te gaan. En dat is juist nu hard nodig, omdat de kloof in Brainport Eindhoven steeds groter wordt en de sociale thema’s steeds urgenter. Bedrijven kunnen met hun kennis, kunde en medewerkers hieraan een belangrijke bijdrage leveren.

Tijdens deze middag is er op verschillende manieren tijd en ruimte om je te laten inspireren. O.a. door het delen van verhalen en ervaringen zoals van koploper Marije Rhebergen, Head of Sustainability van DLL. Je krijgt tips en tools in handen over:

  • Hoe je bedrijfsvrijwilligerswerk ofwel employee volunteering (verder) organiseert.;
  • Wat voor jouw organisatie de meerwaarde is;
  • Hoe je medewerkers meeneemt in jouw maatschappelijke betrokkenheid. 

Drie redenen waarom je hierbij wilt zijn: 

  1. Een unieke kans om live aanwezig te zijn bij een internationale topspreker in dit vakgebied én het verhaal te horen van nationale koploper Marije Rhebergen van DLL;
  2. Ontmoeten van en netwerken met gelijkgestemde bedrijven en maatschappelijke organisaties;
  3. Maak jouw inzet van bedrijfsvrijwilligers nog impact- en succesvoller met de nieuwste kennis en ontwikkelingen.


Dit event is speciaal voor genodigden. Voor meer informatie; neem contact op met Esther Hofstede van Samen voor Eindhoven.

TEDx Chris Jarvis: design employee volunteer experiences

Kijk zeker alvast naar deze TedTalk van Chris Jarvis. Hij legt uit waarom mensen graag anderen willen helpen en hoe je via medewerkersvrijwilligerswerk een betere wereld kan creëren waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Waarom willen we anderen helpen? Hierom: het geeft ons gelukshormonen en de drive om te helpen komt vanuit empathie: het vermogen je in te leven. Van nature willen we vooral mensen helpen die in sociaal opzicht op ons lijken, onze ‘in-group’. Met medewerkersvrijwilligerswerk kun je juist zorgen dat mensen ook kennismaken met de out-group: personen en groepen met wie ze minder snel in contact komen. Op die manier, en dit is wetenschappelijk aan te tonen, kun je empathie verbreden.