Partner Event 29 juni 2020

Dr. Lonneke Roza is Assistant Professor aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en gespecialiseerd in (medewerkersbetrokkenheid bij) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Tijdens het Partner Event van Samen voor Eindhoven legt ze uit hoe bedrijven meer betekenis kunnen geven aan (corporate) vrijwilligerswerk programma’s.

Samen voor Eindhoven Partner Event 2020

Onze betrokken partners (bedrijven en maatschappelijke organisaties) komen samen tijdens het jaarlijkse Partner Event, dit jaar op maandag 29 juni (13.30-17.00).  Dit wil je meemaken: inspirerende sprekers, workshops en ontmoetingen. Dr. Lonneke Roza van Erasmus Universiteit legt uit hoe je meer betekenis geeft aan (corporate) vrijwilligerswerk programma’s. Dorien Sauer, Happy People Manager Rabobank, vertelt hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan een hogere betrokkenheid van medewerkers (engagement scores) en ‘Happy People’ bij Rabobank. We ontdekken samen hoe je van vrijwilligers fans maakt. En je ontmoet andere bevlogen veranderaars die -net als jij- het verschil maken voor Eindhoven en omgeving. Kortom: een inspirerend event!

 

Volg deze workshops op 29 juni:

 • Meer betekenis geven aan corporate volunteering programma’s doe je zo
  Dr. Lonneke Roza van Erasmus Universiteit legt in deze workshop uit hoe je meer betekenis geeft aan (corporate) vrijwilligerswerk programma’s. Wil je verdieping in de sociale impact die je hebt met je (werknemers)vrijwilligerswerk programma? Wil je meer impact creëren dan alleen op de doelgroep en voor het bedrijf, maar ook echt verandering teweeg brengen bij de medewerker zelf?

  In deze workshop werken we aan het geven van meer betekenis aan een (werknemers)vrijwilligerswerk programma door het stimuleren van de sociale impact die het via de vrijwilliger teweeg brengt. Door een unieke ervaring met vrijwilligerswerk ontwikkelen mensen niet alleen meer begrip voor een bepaalde doelgroep, global goal (SDG) of sociaal issue, maar -als je het goed organiseert- kunnen zij ook daadwerkelijk hun eigen beeldvorming en zelfs hun gedrag veranderen; zowel op de werkvloer als privé.

  Lonneke Roza presenteert daar kort een framework voor op basis van wetenschappelijke inzichten en daarna gaan deelnemers samen aan de slag om ideeën op te doen hoe zij dit in hun eigen programma’s kunnen verankeren om zo meer sociale impact te creëren.

  Dr. Lonneke Roza is Assistant Professor aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en gespecialiseerd in (medewerkersbetrokkenheid bij) Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Zo heeft ze onderzoek gedaan naar hoe MBO bijdraagt aan HR doelstellingen en wat voor impact het heeft op de medewerker, en de (doelgroep en medewerkers van de) maatschappelijke organisatie. Lonneke geeft op de universiteit les in onder andere Corporate Citizenship, Corporate Social Investments en Sociaal Ondernemerschap; over initiatieven waar sociale impact altijd voorop hoort te staan.

 • Zo maak je fans van je (bedrijfs)vrijwilligers
  Als maatschappelijke organisatie wil je graag dat bedrijven weer terugkomen. Dat ze begrip krijgen voor jóuw doelgroep en het sociale thema waar jij je met zoveel passie voor inzet.
  Na deze best practice workshop van Nicolle Prins en Judith Helderman, intermediairs in Betrokken Ondernemen bij Samen voor Eindhoven, ga je van jouw vrijwilligers fans maken! Doing good makes you happy

Aanmelden Partner Event:

Via de uitnodiging die we onze betrokken partners mailden, meld je je aan. Heel graag tot ziens op 29 juni!
Nog vragen? Neem contact op met Esther Hofstede
Als goede buur zetten bedrijven tijd en talent van hun medewerkers in voor de Eindhovense samenleving. Onder meer ASML, Coöperatie DELA, CTOUCH, DAF, DLL, Holland Casino Eindhoven, Signify, Philips, Rabobank Eindhoven-Veldhoven en NXP. In 2019 activeerden we 2.500 corporate vrijwilligers. Gemiddeld groeien we met 31% per jaar. De ambitie is om nóg meer kwetsbare mensen in Eindhoven e.o. te helpen.