Philips gaat voor Social Purpose met Samen voor Eindhoven

“Maatschappelijke betrokkenheid zit in het DNA van onze organisatie. Op alle niveaus, van mondiaal tot lokaal, zijn er initiatieven om het leven van mensen te verbeteren..”

President Philips Nederland – Hans de JongPhilips kiest voor een duurzame samenwerking met Samen voor Eindhoven. Begin oktober vond de kick-off van deze samenwerking plaats met de start van de nieuwe campagne ‘There is always a way to make life better’. Alle medewerkers van Philips in de regio Eindhoven waren hiervoor uitgenodigd in het Philips stadion.

Wij doen alles om levens van mensen beter maken

President Philips Nederland – Hans de Jong legt uit waarom Philips hiervoor kiest. “Maatschappelijke betrokkenheid zit in het DNA van onze organisatie. Op alle niveaus, van mondiaal tot lokaal, zijn er initiatieven om het leven van mensen te verbeteren. We willen rond 2025 jaarlijks drie miljard levens verbeteren. Dat is een ambitieuze doelstelling. Philips verbindt haar toekomst aan het succesvol wereldwijd bijdragen aan gezondheid en gezondheidzorg. Wij streven daarbij dus nadrukkelijk naast bedrijfswinst maatschappelijke winst na. Dat doen we om te kunnen investeren in nieuwe projecten en producten maar ook om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Tegenwoordig noemen we dat social purpose. Wij willen al sinds onze oprichting maatschappelijk relevant zijn. Alles wat Philips doet, staat in het teken van onze missie om levens van mensen te verbeteren door middel van betekenisvolle innovatie.”

Philips medewerkers: samen voor Eindhoven

Philips geeft aan haar social purpose ook lokaal invulling, zoals in Eindhoven. Esther Hofstede van Samen voor Eindhoven: “Ze hebben daarbij aandacht voor thema’s die belangrijk zijn voor mensen zoals gezondheid en welzijn, ouder worden en moeder en kindzorg. Wanneer medewerkers zelf ervaren tijdens ‘Eén dag voor Eindhoven’ door het inzetten van hun kennis en talent, nemen zij dat mee terug naar hun werk. Met twee benen in de praktijk doen ze inspiratie op en ervaren ze hoe mensen dingen beleven als het gaat om hun gezondheid, welzijn, ouder worden en zorg. Dat levert beslist nieuwe ideeën en inspiratie op voor hun vak. Als je dit bovendien doet als team, kun je nog beter op elkaar bouwen, durf je elkaar makkelijker iets te vragen én kom je samen tot betere innovaties en producten. We zijn ervan overtuigd dat de sociale impact van Philips met onze ondersteuning in Eindhoven en omgeving groot zal zijn. We zijn blij met en trots op deze samenwerking!”