Groot Eindhoven: 450 kinderen voorzien van laptop

Door de coronamaatregelen zijn Nederlanders massaal gebruik gaan maken van digitale technologie om te werken of te socializen. Ook voor basisschoolleerlingen is het gebruik van een laptop belangrijker geworden. Wanneer een school genoodzaakt is te sluiten, gaat het onderwijs online door.

GROOT EINDHOVEN  Stichting Allemaal Digitaal en de Bibliotheek Eindhoven hebben met een schenking van 450 laptops enige verlichting kunnen bieden. De stichting heeft samen met overheden, maatschappelijke organisaties en de ICT-sector door het hele land gebruikte laptops ingezameld. 450 stuks zijn vervolgens geschonken aan de Bibliotheek Eindhoven.

De bibliotheek is aanwezig op alle SPIL-centra in Eindhoven en Waalre. Zo kon zij een juiste inventarisatie maken waar de nood het hoogst was. Donderdag 3 december was het zover: 450 kinderen door heel Eindhoven en Waalre ontvingen hun eigen laptop.

‘Belangrijk begin’
Jeroen de Vries is als mediacoach verbonden aan de bibliotheek. “Uit de inventarisatie bleek dat ruim duizend leerlingen niet over een eigen apparaat beschikken om goed mee te kunnen doen aan het digitale onderwijs. De vierhonderdvijftig die we nu hebben mogen weggeven is dus niet voldoende. Maar het is een heel mooi en heel belangrijk begin.”

Tranen
Elf leerlingen van Basisschool Fellenoord, te vinden op Hemelrijken 310, namen samen met hun ouders een laptop in ontvangst. Simone Verschuren is intern begeleider op Fellenoord: “In de tijd van corona kwamen we er echt achter dat niet ieder kind thuis een apparaat heeft voor het schoolwerk. Toen we elf gezinnen mochten melden dat ze een laptop zouden ontvangen konden ze het niet geloven en waren er tranen van blijdschap.”

Foto: Michel de Heer