Maatschappelijk Ondernemen 040 diner: Eindhoven werkt samen rondom het thema Vitaliteit

Twaalfde editie Maatschappelijk Ondernemen 040 diner verbindt bedrijven en maatschappelijke organisaties, dit keer rondom het thema Vitaliteit.

De winnaars van het compliment van de avond: De Idee Brouwerij, Vitalis, Severinus, GGzE en DELA.

Op maandagavond 6 november 2017 vond de 12e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner plaats. Het compliment van de avond ging naar de Idee Brouwerij die games gaat ontwikkelen in samenwerking met Vitalis, Severinus, GGzE en DELA voor hun cliënten en medewerkers.

MO040-diner
Tijdens het diner zoeken het bedrijfsleven en het maatschappelijk werkveld naar nieuwe samenwerkingen (matches) aan de hand van concrete vragen. Het thema was deze keer Vitaliteit. Zoals gebruikelijk delen deelnemers aan het diner hun ervaring, kennis en netwerk met elkaar, met gesloten beurzen.

Het MO040-diner is een initiatief van gemeente Eindhoven, DLL en NXP in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het Eindhovense netwerk evenement vond ditmaal plaats in het restaurant van het SX gebouw op Strijp-S, een toepasselijke en inspirerende plaats voor het thema van deze twaalfde editie: Vitaliteit. Tijdens het 12e diner werden ruim 40 vitale matches gemaakt.

Nieuwe samenwerkingen
Op het diner ontstonden ook deze keer onverwachte samenwerkingen, matches tussen bedrijven die elkaar anders nooit getroffen hadden. Net zoals tijdens alle voorgaande edities werd daarom ook bij dit diner het compliment van de avond uitgereikt voor de mooiste match. Daarnaast werden deze keer twee speciale complimenten uitgereikt.

Geef een jas en verwarm een hart
Een speciaal compliment ‘Het compliment voor de stad” werd deze avond uitgereikt voor de Winterjassen actie die door het Eindhovense bedrijfsleven in samenwerking met Samen voor Eindhoven werd opgezet. In de afgelopen weken zijn op diverse plaatsen in de stad jassen en andere warme kledingstukken ingezameld voor Dress for Success, ’t Hemeltje, Ervaring die Staat, de Kledingbank en het Leger des Heils. Zij zorgen dat mensen die dat het hardste nodig hebben er deze winter warmpjes bij zitten. Het compliment van de stad werd, samen met de laatste jassen die tijdens het diner werden ingezameld, uitgereikt door Michel Oude Wansink van Eurest en in ontvangst genomen door Alinda Scheepers van Ervaring die Staat namens de samenwerkende/ontvangende partijen.

Een afscheidscompliment voor Staf Depla, ambassadeur van het eerste uur
Een tweede speciaal compliment werd uitgereikt aan Staf Depla, wethouder in Eindhoven en mede-oprichter van het MO040-diner. Na dit twaalfde diner draagt hij het stokje over. Wethouder Staf Depla heeft besloten niet terug te keren als wethouder na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Namens de andere initiatiefnemers NXP en DLL ontving hij uit handen van Hans Brouwhuis en Carlo van Kemenade het meer dan verdiende compliment en twee oude stadionstoeltjes uit het PSV stadion als dank voor zijn grote betrokkenheid en enthousiasme in de afgelopen 6 jaar.

Het MO040-diner in de media:

Hier vind je het MO040 persbericht,  de bevlogen vlog van Meneer Rick over zijn succesvolle avond, en ook op Twitter en Instagram nog meer beeldmateriaal.

Bij deze editie zaten aan tafel

ASML, DELA, DLL, Eurest, Gemeente Eindhoven, Grand café De Stip, High Five Health Promotion, Holland Casino Eindhoven, IAK, Idee Brouwerij, Insingergilissen, NXP Semiconductors N.V., Philips, Philips Lighting, PwC, Rabobank Eindhoven-Veldhoven, Thaeles, TU/e, Woonbedrijf, Humanitas afdeling Eindhoven, Indisch Netwerk Eindhoven, Lumens, Meneer Rick, PVGE Ouderen, Severinus, Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven, Stichting Zorgdier Nederland, Summa Zorg, Tante Netty, Vitalis Wissehaege, Vitalis Revalidatie Brunswijck, De Vrienden van Vitalis en Werktuin040.