Verwarm een hart: geef een jas

Mensen die in een crisis situatie leven hebben het in de winter niet makkelijk. Steeds meer mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Met de 7e editie van de campagne ‘verwarm een hart & geef een jas’ is de kracht van Brainport weer zichtbaar. Als partner van Brainport voor elkaar zijn we er voor elkaar in Brainport Eindhoven.

Van 2 t/m 20 oktober 2023 zamelden we warme heren-, dames- en kinderjassen in op diverse locaties in de Brainport regio voor mensen die een warmte en een jas hard nodig hebben. Gezinnen met geldzorgen, jonge nieuwkomers, dak- en thuislozen, mensen die in armoede leven en voor wie het kopen van een warme winterjas niet vanzelfsprekend is, krijgen de jassen in de laatste week van oktober. 

Op dinsdag 24 oktober deelden we alle 2.300 ingezamelde jassen uit aan lokale stichtingen: : #Awesome RuilatelierKledingbank EindhovenLeger des Heils, Netwerk Goed Volk, Stichting Sociaal Solidair, Huiskamer voor VluchtelingenInloophuis ’t HemeltjeNeosDress for Success, Kledingzolder en het overschot van deze jassen nam kringloopwinkel Karoesell over om toe te voegen aan hun tweedehands winter collectie. Zo komt het snel en lokaal terecht en maken we regio Brainport Eindhoven winterproof.

High Tech Campus, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven, DAF, Hotel Pullman Eindhoven, NXP, ASML, VDL, Eindhoven Airport, DELA, DLL, Treffina, ISE (international school Eindhoven), Strijp-T, Quercis en Woonbedrijf zamelden warme jassen in. Dank aan iedereen die ook dit jaar weer betrokken is! Zelfs Gerard Philips….