Support of vrijwilligers nodig?

Voor maatschappelijke organisaties: laat ons weten welke steun/behoefte nu nodig is. Veel werkenden zitten door de #corona maatregelen thuis en willen wat betekenen voor kwetsbare mensen in onze Brainport regio. Deze mensen helpen we graag met tips om ‘coronaproof’ vrijwilligerswerk te doen. Vragen van maatschappelijke organisaties zetten wij op onze vrijwilligerskalender en brengen zo vraag en aanbod samen.

Corona: vraag hulp

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen via allerlei kanalen hun hulp aanbieden om iets te betekenen voor een ander. Samen voor Eindhoven verbindt dagelijks bedrijven met de maatschappelijke organisaties en goede doelen die zich inzetten voor mensen die dat nodig hebben. Dat gaat op dit moment niet meer zoals we dat gewend zijn. Juist nu heel veel kwetsbare mensen daar zo’n behoefte aan hebben. Gelukkig zijn er andere (virtuele) manieren om toch iets voor een ander te kunnen betekenen.

Veel werkenden zitten door de corona maatregelen nu thuis en willen wat betekenen voor kwetsbare mensen in onze Brainport regio. Deze mensen helpen we graag met tips om ‘coronaproof’ vrijwilligerswerk te doen.  Heb je ideeën voor jouw maatschappelijke organisatie? Laat ons weten welke steun/behoefte er voor jouw organisatie en mensen nodig is. Vragen van maatschappelijke organisaties zetten wij op onze vrijwilligerskalender en brengen zo vraag en aanbod van vrijwilligers samen. 

Bijvoorbeeld  zorgen dat dak- en thuislozen in Eindhoven een maaltijd en douchepakket krijgen, een vlog, kaartje (of kindertekening) sturen naar ouderen of vertaalwerkzaamheden doen. Hierbij houden we ons uiteraard aan de RIVM-richtlijnen.

Samen voor Eindhoven staat voor je klaar:

Esther Hofstede, Judith Helderman en Nicolle Prins denken graag met je mee hoe je jouw wensen en acties concreet maakt. Bel of app Esther (06 – 46031010) of mail ons (info@samenvooreindhoven.nl).


De voordelen van (virtuele) vrijwilligers via Samen voor Eindhoven:

 1. Aansluiting op behoefte en wens van jóuw organisatie. 
  Samen voor Eindhoven kent de maatschappelijke organisaties in de regio; meestal door jarenlange samenwerking. De wensen en behoeften van maatschappelijke organisaties zijn onze prioriteit.
 2. Betrouwbaar en deskundig
  (Virtuele) vrijwilligers via Samen voor Eindhoven zijn betrouwbaar, kundig, veelal hoogopgeleid én snel inzetbaar vanuit het lokale bedrijfsleven. Eventueel met specialistische kennis waar jouw maatschappelijke organisatie behoefte aan heeft. Denk aan juridisch, financieel, HR, communicatie of IT advies.  
 3. Eén centrale plek: alle activiteiten op onze online vrijwilligerskalender
  Vrijwilligers krijgen de juiste info over je activiteit. Hoe, wat, waar en wanneer. 
 4. We zijn er voor je
  Faciliterende en coördinerende rol van het deskundige team van Samen voor Eindhoven
 5. We houden rekening houden met privacy wetgeving (AVG)

 

Hashtag #coronahulp 

Inspirerend en hartverwarmend: via berichten op social media met de hashtag #coronahulp hebben honderden Nederlanders al  hulp aangeboden.