21e Brainport voor elkaar diner – 22 mei 2023

Brainport voor elkaar diner in het kort

Tijdens het Brainport voor elkaar diner (voorheen MO040 diner) verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze avond leveren beide partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, gastlessen geven of helpen bij het uitbreiden van het netwerk. Of stel je expertise (op het gebied van juridische of financiële ondersteuning, een communicatievraagstuk, advies op het gebied van HR of fondsenwerving) of een paar handen ter beschikking.

Voor maatschappelijke organisaties: deze avond maak je kennis met maatschappelijk betrokken (regio) Eindhovense ondernemers die met hun kennis, expertise en medewerkers graag – samen met jullie – bijdragen aan een mooier en socialer Eindhoven door waardevolle nieuwe verbindingen en matches.

 

Veerkracht in de huidige, complexe maatschappij

Dit 21e diner op 22 mei stond in teken staat van ‘veerkracht in de huidige, complexe maatschappij’. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen vragen veel van ons allemaal. Mensen die het al wat moeilijker hebben worden vaak eerder of harder geraakt, waardoor de kans op het vergroten van ongelijkheid toeneemt. Economische maatregelen zijn vaak niet efficiënt genoeg en daarom willen we tijdens het Brainport voor elkaar diner een beweging in gang zetten waarbij we met en voor elkaar iets kunnen betekenen. Laten we een inclusief en hecht netwerk creëren waarbij we vanuit vertrouwen een gelijkwaardige dialoog aangaan, er een sociale verbinding ontstaat tussen bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties die maakt dat we, zowel gezamenlijk als zelfstandig, weerbaarder zijn.

 

Streven naar gelijkwaardigheid en wederkerigheid

Met de vernieuwde koers vanuit Brainport Eindhoven en de doelstelling om op maatschappelijk gebied impact te maken met elkaar, is het een logische stap om met het diner hierbij aan te sluiten. Deze nieuwe naam brengt ook een vernieuwde opzet met zich mee en de intentie om tijdens (en na afloop van) het diner meer voor elkaar te gaan betekenen. We streven naar gelijkwaardigheid en wederkerigheid in de matches, waarbij een balans ontstaat tussen vraag en aanbod. Een betekenisvolle avond waarop alle deelnemers kennis en ervaring halen en hun eigen expertise brengen. We streven ernaar om een netwerk te creëren waarbij we elkaar versterken en samen bouwen aan een stevigere sociale basis.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over het volgende diner? Neem contact op met Patricia Beumer van Samen voor Eindhoven op 06-2900 7016.

Brainport voor elkaar Diner

Het Brainport voor elkaar Diner bieden DLL, NXP, Philips en gemeente Eindhoven aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. Het diner is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.