Meet en Match Online

Magie tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties 🌟

Er gebeurt iets magisch als bedrijven en maatschappelijke organisaties samen ‘goed doen’. Dat zien wij dagelijks. Samen voor Eindhoven is namelijk al jaren de bruggenbouwer tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dankzij de expertise, tijd, talent en handen van vrijwilligers uit het bedrijfsleven ondersteunen we maatschappelijke organisaties en goede doelen om nog meer impact te maken. Om bij te dragen aan een betere wereld, een hechter Brainport Eindhoven.

Doe mee met Meet en Match Online

Wensen en hulpvragen van maatschappelijke organisaties verbinden wij met bedrijven die ‘goed willen doen’. Dit doen we op dinsdag 23 maart 2021 tijdens het online matchevent ‘meet & match’. 

Meet en Match in het kort:
  • We nodigen bedrijven en maatschappelijke organisaties uit en gaan online nieuwe samenwerkingen aan;
  • Tijdens een korte krachtige pitch maken de deelnemers hun vraag en aanbod inzichtelijk;
  • Alle deelnemers kunnen een ‘match’ maken om bij te dragen aan een vraag;
  • Samen voor Eindhoven faciliteert vooraf, tijdens én na het matchevent, ook bij de follow up van de matches.

En wat er óók gebeurt: het is gewoon súper leuk. Iets goeds doen geeft iedereen een goed gevoel. Nieuwe samenwerkingen leveren zowel het maatschappelijk werkveld als het bedrijfsleven nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. En… dat magische gevoel. 

Aanmelden:

Aanmelden voor Meet & Match online op 23 maart 2021 (11.30-12.45) doe je bij Maaike de Jonge van Samen voor Eindhoven. 

Op 23 maart is het thema tijdens de Meet & Match: ‘verkenning van gezamenlijk ‘shared service center’ voor maatschappelijke organisaties – krachten bundelen, risico’s verkleinen en kosten delen’.

Als maatschappelijke organisatie heb je vaak een tekort aan menskracht, middelen en ben je veelal te klein om gespecialiseerde kennis in huis te hebben. Denk aan vraagstukken over IT, HR, AVG expertise, marketing en communicatie, ontwikkelingen op Social Media etc. In hoeverre is het mogelijk om hiervoor partners in het bedrijfsleven te vinden die zich voor langere tijd te verbinden? Of is het bijvoorbeeld mogelijk om gezamenlijk de krachten te bundelen richting een ‘shared service center’ om zo op een goedkopere manier toegang te krijgen tot specialistisch kennis en deze zelf ‘in huis’ te hebben. 

Ben jij een ondernemer met een hart voor de regio Eindhoven?

Je bent een betrokken ondernemer en ziet dat de maatschappelijke vraagstukken groeien. Je wilt graag impact maken en jouw expertise en tijd inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. Maak tijdens de online Meet & Match op een efficiënte en effectieve manier kennis met non-profit organisaties. Deel je kennis en expertise en creëer samen een grote maatschappelijke impact en draag bij aan de verdere versterking en professionalisering van non profit organisaties.

Jacqueline Vonk, bestuurder van Lumens, zal samen met Esther Hofstede, directeur van Samen voor Eindhoven, een aantal voorbeelden geven waar wij aan denken. In de advocatuur en bij notarissen is het vaak gebruikelijk om bijvoorbeeld een gedeelte ‘Pro Bono’ (gratis) diensten aan te bieden.

Doel en mogelijk resultaat van deze Meet & Match:
• verkenning óf en op welke terreinen behoefte is aan specialistische kennis (denk aan bijv. AVG)
• verkenning óf en welke type betrokken bedrijven openstaan om mee te denken in een partnerschap of adoptie programma
• matches ofwel samenwerkingen tussen bedrijf en maatschappelijke organisaties

☕ 👩🏻‍💻 Digitaal koffie-inloopuur
Een week vóór de Meet & Match Online, dus dinsdag 16 maart, is er een ‘digitaal koffie-inloopuurtje’ van 11.00 – 12.00. Zonder agenda, koffie drinken en elkaar (via MS Teams) spreken. We denken mee met je pitch, je kan vragen stellen en we luisteren naar je vragen en verhaal. Meld je aan bij Maaike: maaike@samenvooreindhoven.nl

Graag tot ziens!

Bericht delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email