Wat kun jij doen voor Oekraïne?

Veel Oekraïners zijn op de vlucht geslagen voor de oorlog in hun land. Zij laten huis en haard en in veel gevallen ook familie achter. Eindhoven en de Eindhovenaren staan klaar om hulp en onderdak te bieden aan de vluchtelingen die naar Nederland komen. Gemeente Eindhoven gaat op korte termijn 750 vluchtelingen in reguliere locaties opvangen.

De Eindhovenaren en het bedrijfsleven in Brainport staan klaar om hulp en onderdak te bieden aan de Oekraïners die naar onze regio komen. Hartverwarmend! Samen voor Eindhoven doet de centrale coördinatie van bedrijfsvrijwilligers, namens de bedrijven aangesloten bij Partnerfonds Brainport, Impact040 en de bedrijven uit ons eigen netwerk. Dat betekent dat we de handen ineenslaan om samen met alle bedrijfsvrijwilligers in de regio zo goed mogelijk in te spelen op de vragen en wensen van de organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen uit Oekraine.  

Heeft jouw non-profit organisatie behoefte aan helpende handen (bedrijfsvrijwilligers) of expertise? Mail of app Esther Hofstede (06 – 4603 1010). Dan gaan we graag voor je aan de slag.

Doneer voor Oekraïne

Je kan de East Europe Foundation steunen door te doneren. Elk bedrag is welkom. Je gift gaat rechtstreeks naar de foundation en komt lokaal goed terecht, wat hard nodig is. De mensen in Kiev zijn je dankbaar voor, zoals ze ons schreven: ‘the enormous support’. Dank voor jouw donatie

Awesome kledingwinkel voor vluchtelingen

Een communcatie team van DLL zette hun skills in voor kledingruilatelier #Awesome uit Eindhoven. Awesome zet een tijdelijke kledingwinkel op Strijp S neer waar Oekraïners kosteloos kleding kunnen uitzoeken. Op Strijp S verblijven de vluchtelingen een paar dagen en vaak moesten zij met alleen een kleine rolkoffer vluchtten. De DLL professionals maakten in één middag communicatiemiddelen (o.a. signing in meerdere talen) voor deze kledingwinkel.

Doe vrijwilligerswerk

De eerste vluchtelingen zijn al in regio Eindhoven aangekomen en ondergebracht. Die toestroom aan mensen neemt toe. Eindhoven en de Eindhovenaren staan klaar om hulp en onderdak te bieden aan de Oekraïners die naar Nederland komen. Hartverwarmend! Om zicht te krijgen op alle hulpinitiatieven die er in onze stad ontstaan, is er vanuit gemeente  Eindhoven een mailadres (oekraine@eindhoven.nl) waarop inwoners en organisaties uit de stad hun initiatief kunnen melden. Ook kun je bellen naar een speciaal telefoonnummer: 040-2382037. Zo koppelt gemeente  Eindhoven initiatiefnemers aan elkaar of aan de vluchtelingen (of door te verwijzen naar bekende hulporganisaties). Lees hier meer.

Heeft jouw maatschappelijke organisatie behoefte aan helpende handen (bedrijfsvrijwilligers) of juist expertise? Laat het Samen voor Eindhoven óók weten, dan kijken wij in ons netwerk van bedrijven wat we kunnen doen voor je.

Laat je horen

Gebruik je stem door op sociale media dit bericht te delen. Volg Samen voor Eindhoven en blijf op de hoogte over hoe je kunt (blijven) helpen.