20e MO040 diner op 17 oktober 2022

Fotografie: Thomas Abrahams (Beeldbaas)

99 matches tijdens jubileumeditie MO040 op 17 oktober 2022

Het geheim achter het succes van het MO040 Diner

Op maandagavond 17 oktober vond het twintigste MO040 Diner plaats, dit keer bij Phood Farm op het voormalige Campinaterrein. Tijdens het MO Diner brengen Samen voor Eindhoven, Gemeente Eindhoven, DLL, NXP en Philips bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze jubileumavond leverde alle partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Maar liefst 99! Een record in de afgelopen 10 jaar. Wat maakt dit concept, opgezet door DLL, Samen voor Eindhoven en de gemeente Eindhoven, nou zo’n succes?

Het MO040 Diner kwam in 2011 tot leven toen de vraag ontstond hoe maatschappelijke organisaties te helpen zonder een financiële impuls. Kunnen bedrijven niet op een andere manier iets voor ze betekenen, door middel van expertise en gesloten beurzen? En zo geschiedde. Het MO040 Diner brengt een netwerk van mensen samen, die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel zouden treffen. Gelijkgestemden die op allerlei vlakken iets voor elkaar kunnen betekenen. Enerzijds willen bedrijven en hun medewerkers zich graag inzetten, anderzijds hebben maatschappelijke organisaties iets nodig, maar geven hier ook een interessante en leerzame tegenprestatie voor terug. Dit blijkt keer op keer een succesformule. Hierdoor bouwen we met elkaar een maatschappelijk veld op vanuit verbinding, waarbij muurtjes worden doorgebroken. Op organisatieniveau en van mens tot mens. Deze manier van samenwerken zorgt elke keer weer voor heel veel positieve energie.

De feestelijke twintigste editie
Na drie digitale MO040 events als gevolg van covid en lockdowns, kon het diner dit keer weer live plaatsvinden. En ook deze twintigste editie was er weer eentje voor in de boeken. Met Phood als host bevond het diner zich in echte Eindhovense sferen, midden op de Caai. Het compliment van de avond was voor Dulcia Evers van Baass, die vele en mooie matches gemaakt heeft. Baass biedt fysieke en mentale coaching aan jongeren en matchte met onder andere Ergon, die hen stages aanbiedt en een plek waar de jongeren hun startkwalificaties kunnen halen. Baass gaat in ruil hiervoor boksles verzorgen voor alle geïnteresseerde Ergon-werknemers! Wethouder Saskia Lammers reikte dit ‘compliment van de avond’ uit en ging met een tevreden lach naar huis: “Eigenlijk gebeurde er bij het diner waar Eindhoven om bekend staat: samenwerken. Niet alleen maar praten, maar juist doen, écht doen. Gelijkwaardigheid is daarbij belangrijk. Beide partijen leren van elkaar, ook de bedrijven.”

MO040 in het kort

Tijdens MO040 verbinden we bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Deze avond leveren beide partijen nieuwe inzichten, samenwerkingen en concrete matches op. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld je hulp aanbieden bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, gastlessen geven of helpen bij het uitbreiden van het netwerk. Of stel je expertise (op het gebied van juridische of financiële ondersteuning, een communicatievraagstuk, advies op het gebied van HR of fondsenwerving) of een paar handen ter beschikking.

Voor maatschappelijke organisaties: deze avond maak je kennis met maatschappelijk betrokken Eindhovense ondernemers die met hun kennis, expertise en medewerkers graag – samen met jullie – bijdragen aan een mooier en socialer Eindhoven door waardevolle nieuwe verbindingen en matches.

 

Aanmelden 2023

Wil jij als bedrijf bij de 21e editie van MO040 in 2023 deelnemen? Meld je interesse alvast bij Esther Hofstede via esther@samenvooreindhoven.nl / 06 – 4603 1010. 

3 Tips voor een succesvolle samenwerking:

MO040

Het Maatschappelijk Ondernemen 040 diner (MO040) bieden DLL, NXP, Philips en gemeente Eindhoven aan in samenwerking met Samen voor Eindhoven. MO040 is bestemd voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die het verschil willen maken in de regio Eindhoven.