Het portret van Christien is klaar en het is prachtig

De wens van Christien Does om een keer geportretteerd te worden door een echte kunstenaar is uitgekomen. Kunstenaar Antonie de Rooij heeft het persoonlijk overhandigd.

Vorige maand kwam De Rooij langs om een schets te maken ter voorbereiding. Nu kan het impressionistische portret in blauwtinten en lichte horizontale strepen schitteren in de huiskamer van mevrouw Does. Antonie de Rooij: “Er zit een soort van lijnvoering of strepen in. Dat is iets wat mijn portretten verbindt en de mensen zijn dus ook op die manier met elkaar verbonden.”

Het mooie cadeau voor mevrouw Does komt voort uit de campagne Hartverwarmend Samen. Dit is bedoeld voor mensen die eenzaam zijn. Maaike de Jonge van Samen voor Eindhoven vertelt: “Na de corona periode waren er gewoon heel veel eenzame mensen. En die willen we een hart onder de riem steken.”

De activiteit ‘sterren op het doek’ is een onderdeel van meerdere activiteiten die gedaan worden. De Jonge: “Dit is de aftrap van een reeks portretten die we willen maken voor mensen die eenzaam zijn. Dit gaat niet alleen om ouderen, maar ook bijvoorbeeld om eenzame vluchtelingen, daklozen of jongeren.”

Het is een geschenk aan de eenzame mensen en die mogen ze gewoon mee naar huis nemen. Maar Maaike de Jonge laat weten: “Het is wel een soort droom van Samen voor Eindhoven als er misschien wel tien of twaalf schilderijen gemaakt zijn, dat we de portretten nog ergens kunnen laten zien.” Mevrouw Does is in ieder geval erg blij met haar portret.